Mit nyerek, ha várandósságom alatt rendszeresen használom a PregnaScant?

Mit nyer az, aki nem bekötött szemmel vezet autót? Esetleg mit nyer az, aki adatok birtokába jut saját egészségének napi szintű változásairól? Nagyobb biztonságot? Időben meghozott jobb döntéseket?

Újszerűleg hathat a gondolat, hogy minden nap mérjük számos, fent felsorolt élettani paraméterünket. Újszerű, hiszen a mai napig nem állt rendelkezésre olyan eszköz, amivel ilyen egyszerűen ennyi adatot gyűjthettünk volna magunkról. Adat hiányában hogyan várhatjuk, hogy finomra tudjuk hangolni egészségünket? Hogyan várhatjuk, hogy időben észlelhessünk olyan folyamatokat, melyek indulásukkor semmilyen tünettel nem járnak? A rendszeres méréssel adatokat nyerhetünk. Az adatokból időt, hiszen korábban derülhetnek ki kóros folyamatok. Az idő pedig életet menthet.

A PregnaScan tehát egy “digitális labor”, legfontosabb feladata ennek megfelelően, hogy adatot szolgáltat és rögzít abban az időszakban, amikor biztosan senki nem akarna bekötött szemmel autót vezetni: a várandósság alatt.

Pontosan miket mér a PregnaScan?

A rendszer a következő funkciók mérésére és rögzítésére lett kifejlesztve:

 • Pulzusmérés
  • Megmondja, hogy aktuálisan mennyit ver a szíved percenként. Túlságosan alacsony vagy magas értéke kórjelző lehet
 • Vér-oxigén telítettség mérés
  • Verőereidben futó vér oxigén tartalmát adja meg. Minél több az oxigén, annál jobban működnek a sejtjeid.
 • Pulzushullám analízis
  • A szíved működéséről és ereid állapotáról szolgáltat információt
 • Szív-frekvencia variabilitás analízis
  • A belső folyamataidat automatikusan szabályozó rendszer, a vegetatív idegrendszer állapotáról tájékoztat
 • Vérnyomásnapló
  • Vérnyomásukat sokan nem mérik rendszeresen várandósság alatt, holott igen érzékeny kórjelző lehet. Vagy ha eddig mérted is, nem kell többé papíron vezetned vérnyomás értékeid alakulását- a telefonod mindig nálad van!
 • Testsúlynapló
  • A túlzott és az elégtelen súlygyarapodás is problémákhoz vezethet várandósság alatt. Tartsd kézben, hogy mennyit mutat a mérleg!
 • Eseménynapló
  • Bármilyen panaszt, furcsaságot, de akár örömet (pl. Először ma mozdult meg!) rögzíthetsz - így később könnyebb lesz visszatekinteni a 9 hónap során történt változásokra - illetve orvosilag is könnyebben lesznek értelmezhetőek az eredményeid.

Szeretnék többet megtudni!

Ki fogja kiértékelni az adataimat?

A PregnaScan egy "digitális labor" szolgáltatás, így azon az elven működik, mint bármelyik magánlabor. Ott azt "veszed meg", hogy adatokat szolgáltatnak Rólad (vérkép, ionok, májenzimek, stb.). Az eredmények kiértékeléséhez viszont konzultálnod kell egy hozzáértő orvossal.

A PregnaScan is így működik. Szükséged lesz egy olyan orvosra, aki ki tudja Neked elemezni, hogy mit jelentenek a mindennap végzett mérési eredményeid. 

Hamarosan bővülni fog az orvosi kiértékelő csapat, miután a belépő orvosok elvégezték a megfelelő képzést. Jövő év elejétől arra is lehetőséged lesz, hogy saját orvosodnak küldj meghívót, hogy megismerhesse a PregnaScan módszereit, és így ő is együttműködő partnerünkké, "PregnaScan orvossá" válhasson.

A méréseket tehát a megbízott orvos megegyezés szerint áttekinti, megfelelő gyakorisággal összegzi és erről egy riportot is küld a részedre.

Ez megerősíthet Téged, hogy a követést végző orvos nem talált a vizsgált adatokban eltérést, vagy felhívhatja a figyelmed, hogy esetlegesen további megoldásokat kell alkalmazni a várandósság egészségének megőrzése céljából.

 

Mi lesz a várandósságom lezárulása után?

A várandósságod lezárulása után a mérésekhez használt, addigra teljesen "szívedhez" nőtt pulzoximétert megtarthatod. Pulzust és oxigén szaturációt továbbra is fogsz tudni bármikor mérni vele. Az adataidat még 3 évig megtekintheted.