Tisztelt Kolléga!

Milyen idilli az, amikor egy problémamentes várandósság után, terminusban, természetes szülés útján megszületik egy csodálatos, egészséges kisbaba. Mindnyájan azt szeretnénk, hogy minél több család életében megtörténhessen ez.

A szülészet és társszakmák elmúlt 5-6 évtizede elképesztő fejlődést hozott (szűrővizsgálatok, ultrahang, ctg, flowmetria, prenatális genetika, stb) és javították a szülészeti és perinatális mutatókat, azonban a terhességi patológiák incidenciája, koraszülések aránya, a császármetszések frekvenciája továbbra sem csökken a kellő mértékben.

Küldetésünk, hogy abban segítsük a várandós anyákat gondozó szakembereket, hogy minél egészségesebb anyáktól minél egészségesebb babák születhessenek.

Örömmel mutatjuk be Önnek induló szolgáltatásunkat, a PregnaScan otthoni várandós-monitor rendszert, ami egy „virtuális labor” szolgáltatás:  a várandós édesanyák számos élettani paramétereinek távoli monitorizálását, és bizonyos trendek követését teszi lehetővé az orvos számára.

Több rizikófaktor, több patológiás várandósság

Az egyre növekvő rizikófaktorok (anyai életkor, elhízás, inzulinrezisztencia, hipertónia, egyéb egyre gyakoribb krónikus állapotok, IVF stb.) miatt egyre többen szembesülnek a várandós patológiai kórképek spektrumának bizonyos elemeivel. Szerencsére megfelelő észlelés mellett, egy preterminalisan elvégzett császármetszéssel elkerülhető a betegségek  súlyos stádiumainak megjelenése. De a korai császármetszés nem optimális megoldása a problémának, csak a jelenleg ismert „legkisebb rossz”, annak minden lehetséges szövődményével együtt.

Az internet nyújtotta információs szabadságnak köszönhetően a páciensek könnyen tájékozódhatnak a várandósságukat veszélyeztető folyamatokról – a kontrollálatlan információszerzés pedig könnyen szorongást szülhet bennük. Az orvos megnyugtató szavain túl, a PregnaScan megjelenésével egy olyan rendszer juthat a szülészek kezébe, mellyel szakmailag is megnyugtató felügyelet alatt tudhatja magát a kismama. Bármilyen magas rizikó esetén is.

A mintázatok kimutathatják a kockázatot

Szakirodalmi adatok alapján, amennyiben bizonyos élettani paramétereket megfelelően sűrűn követünk, olyan trendeket vehetünk észre, melyek a tünetek megjelenése előtt felhívhatják a várandósgondozást végző figyelmét arra, hogy be kell avatkoznia. Az életmódi változtatás jelentőségét sokszor alulbecsüljük, pedig, ha objektíven lehet mérni a hatását, mind a páciens, mind az orvos sokkal motiváltabb lehet ezen megközelítés alkalmazására. Természetesen, ha szükséges, akár farmakológiai megoldások is alkalmazandók – amennyiben tudjuk, hogy szükség van rájuk.

Kényelmes mérés, nagyobb biztonság, nyugodt orvos és kismama

A PregnaScan mérés non-invazív, gyors, kényelmes és akár naponta többször, több élethelyzetben is lehetőséget ad arra, hogy a kismama mérést végezzen magán. A mérések orvosok felé való továbbítása segítségével megfelelő kontrollt biztosít a magas rizikójú várandósok egészsége felett, továbbá a kismama is nyugodtan alszik, hiszen tudja, hogy a rendelői vizitek között is figyelnek rá.

 

A pregnascan orvosi kiértékelő felülete

(húzza a képeket jobbra vagy balra!)

 

Szívünk folyamatosan alkalmazkodik és reagál minden belső és külső, fizikai és pszichés hatásra. A szívműködés és regulációjának paraméterei matematikai algoritmusokkal precízen leírhatók és megismerhetőek. Működési paraméterei és annak változásai jól korrelálnak nemcsak egészséges és beteg állapotokkal, hanem a kettő közötti átmenetek is jól monitorizálhatók.

Az élettan-tudományok által leírt és a klinikumban validált paraméterek olvasása és értése  eddig nem tartozott a napi orvosi rutinhoz, de rövid utánképzéssel egy gyors képet adó, és nélkülözhetetlen elemévé válhat a napi orvosi döntéseinknek - a jelenlegi várandósgondozási protokoll kiegészítéseképp. Jobban láthatóvá és érthetővé válik, hogy mi történik a páciensekkel két vizsgálat között is, különösen, hogy hogyan reagálnak a terápiákra.

A várandósgondozásban tehát ismét egy minőségi ugráshoz érkeztünk:

Ha szeretne Ön is

  • kiemelkedő ellátást nyújtani pácienseinek,
  • több információ alapján optimalizálni a várandósgondozását
  • megadni kismamáinak a XXI. század nyújtotta kényelem és nyugalom lehetőségét:

akkor a PregnaScan az Ön társa a várandósgondozásban.