A felelősségteljes ember biztosítások révén csökkenti kockázatait. Ebben vannak kötelező elemek, pl. gépjármű, társadalombiztosítás, és vannak szabadon választottak, ilyenek pl a CASCO, az utasbiztosítás, lakásbiztosítás és egyebek. Ezek a biztosítások nem a bajtól óvnak meg minket, hanem a következmények súlyát csökkentik.

Rendkívül fontosak a különböző szűrővizsgálatok annak érdekében, hogy a betegségeket korai stádiumban felismerhessük. Így van esély a késői következmények csökkentésére. A szűrővizsgálatok azonban arra a kérdésre adnak mindössze választ, hogy adott betegség jelen van-e szervezetünkben. Arra nem fókuszálnak, hogy milyen az egészségünk és hogy azt hogyan fejleszthetnénk.

A családalapítás, várandósság, babavárás akkor lenne optimális, ha nemcsak betegségek nélkül, hanem a lehető legjobb egészségben történhetne. A születendő gyermek egész életére hatással van, hogy az anya milyen állapotban volt a várandósság alatt. De vajon vannak-e az egészségnek is mérhető paraméterei? És vajon jelent-e ez akkora értéket, hogy megérne ez is egyfajta biztosítást, mint az autónk, vagy az utazásunk?

 

Innovatív megoldás a fokozott biztonságért

Az innováció az élet minden területén folyamatos, de a legtöbb esetben nem vadonatúj dolgokat értünk alatta, hanem már meglévő technológiák újszerű kombinációit.

Ugye Te is megszoktad, hogy az okostelefonodon lévő navigáció előre jelzi a torlódásokat? Hogy egyre pontosabbak az időjárás-előrejelzések? Hogy bizonyos zeneszolgáltató alkalmazások szinte pontosan eltalálják hallgatója ízlését?

Felhőtechnológia a kényelem szolgálatában

Mindezek a megoldások a felhőtechnológiákon alapulnak: a meglévő, beérkező adatokat a távoli szervereken okos algoritmusok figyelik és segítenek kitalálni akár az útvonalat a csúcsforgalomban, akár azt, hogy vigyünk-e magunkkal esernyőt. Sokan manapság el sem tudják képzelni az utazást papírtérképpel...

Az orvostudomány fejlődésében is elérkeztünk egy olyan pontra, amikor a felhőtechnológia egy új, innovatív megoldásra ad lehetőséget, amelyet a távdiagnosztikában tudunk használni.

A távdiagnosztika hatalmas lépés

Már maga a távdiagnosztika is egy mérföldkő. Akkora váltás, mint amikor a Forma-1-ben bevezették az úgynevezett telemetria-rendszereket, amikkel már a boxutcából élőben tudták figyelni az autó bizonyos paramétereit (például, hogy túlmelegszik-e a motor) és baj esetén időben közbe tudtak lépni. Azelőtt csak akkor tudták meg a szerelők, hogy baj van, ha már füstölt a versenyautó... A telemetria sok hiba megelőzését teszi lehetővé a kilencvenes évek óta.

 

Ilyen távdiagnosztikai szolgáltatás a PregnaScan, amivel az otthon kényelmében végezhetjük a mindössze két perces méréseket - akár naponta többször. Kiegészítve mindezt a felhőtechnológia előnyeivel egy olyan kombinációt kapunk, mely részletgazdagsága miatt rendkívül precíz képet ad a kismama egészségi állapotáról.
Az adatokat feldolgozva pedig a mért értékek olyan egészségügyi trendekről is fellebbenthetik a fátylat, amelyek megfigyelésére korábban nem volt lehetőség.

Szeretnék többet megtudni!

parallax background