parallax background

Bemutatkozás

Virtuális labor kismamáknak?
november 13, 2018

Érted, és a Családod egészségéért.

Tovább a regisztrációhoz!

Ez Élet...

Az élet egy olyan kincs, amit szüleinktől kapunk. Először ők vigyáznak ránk, majd mi vigyázunk magunkra.

A szülői odafigyelés és gondoskodás nem a szülés után kezdődik, hanem már a megfoganás előtti időktől kezdve – rendszeres szűrővizsgálatokkal, egészséges táplálkozással, vitaminokkal és egy fokozott egészségtudatos állapottal. Ilyenkor még olyan kényelmetlenségekre is hajlandóak vagyunk gyermekeinkért, melyre egyébként nem biztos, hogy képesek lennénk – végtelen sorbanállások a szülészeti rendelőben, gyakori vérvételek, vizsgálatok.

Mégis, a legszorosabb gondozás mellett is megjelenhetnek a várandósság során olyan kórképek, melyek megkeserítik a várakozás egyébként örömteli 9 hónapját.

Napjainkban az orvosi tevékenység fókuszában a diagnosztizálás és a gyógyítás szerepel elsődlegesen, tehát már meglévő betegségeket igyekszik az orvostársadalom felismerni, majd minél jobb mederbe terelni.

Ma még nem elterjedtek azok a lehetőségek, melyek a megelőzés, az egészség fokozás filozófiáját követnék – holott minél egészségesebbek vagyunk, annál távolabb kerülünk a betegségektől.

Az anyai szervezet 9 hónapon keresztül otthont ad a magzatnak – így egyáltalán nem mindegy, hogy a kismama milyen egészségi állapotban van. Minél egészségesebb az anyai szervezet, annál nagyobb eséllyel fog a magzat is egészségesen világra jönni. Egy későbbi blogbejegyzésünkben részletesen és érthetően bemutatjuk, hogy mi a háttere ennek a logikus összekapcsoltságnak.

Nemcsak a magzat fejlődik bámulatos gyorsasággal a 9 hónap alatt, hanem az anya szervezetében is dinamikus változások zajlanak, hogy minden szakaszban meg tudjon felelni a “nagy feladatnak”. A szív működését figyelve ezen változások több fontos eleme jól nyomonkövethető. A változások mértéke és iránya fontos tájékoztatást ad az orvosnak arról, hogy rendben haladnak-e a dolgok. A tudomány és a digitális technika összekapcsolása olyan új eszközt ad a kezünkbe, mely új szintre emelheti a várandósgondozást.

Érdekel a PregnaScan